Realisaties

Ontwerp moestuin aan Kinderpsychiatrisch ziekenhuis te Genk

 

Het Kinderpsychiatrisch Centrum is gelegen op de zorgcampus St. Jan te Genk in een bosrijke omgeving.

Het terrein is verdeeld in verschillende tuinkamers, waarbij elke kamer is ingericht in functie van de desbetreffende leefgroep. Rond de tuinkamers loopt het gebouw over in groene daken en bloemenweides.

Essentieel voor hun werkwijze zijn de betrokkenheid van de familie en de omgeving. Bij de inrichting van de tuinkamer voor leefgroep 2 was dan ook de vraag om een natuurlijke tuin te creëren waarbij de kinderen zich betrokken voelen. Zo hebben we vanuit Talea een voorstel uitgewerkt met een moestuin in bakken met een omheining van gevlochten kastanje en een kippenren uit natuurlijke materialen. Boven de kippenren prijkt een pergola in kastanjetakken waar klimfruit tegen omhooggroeit. De kinderen hebben geholpen bij alle werkzaamheden, bijvoorbeeld tijdens een workshop kastanjevlechten en bij het aanleggen van de moestuin met groenten, kruiden en fruit.