Realisaties

Prairietuin te Munsterbilzen

In 2016 begon Talea met de aanleg van een prairietuin bij Tribù te Bilzen. Tribù is gespecialiseerd in exclusieve tuinmeubelen.

Met behulp van verschillende investeringen realiseerden we een duurzaam terrein met waterrecuperatie en afwatering, het gebruik van duurzame materialen, …

Een prairietuin is een milieuvriendelijke vorm van tuinieren. Het is onderhoudsvriendelijk en door verschillende bloemensoorten te planten, ziet hij er in elk seizoen uitbundig mooi uit.

Tribù besteedde veel aandacht aan het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving voor het personeel: er werd een Finse piste aangelegd in de bos, een terras in het groen en elk raam kijkt uit op de buitenruimte.

Verschillende ecologische waterbekkens, omringd met bloemenweiden, vangen het regenwater op. Door hun wilde omgeving trekken de bekkens heel wat wilde dieren aan.

Over het hele terrein groeien meerstammige bomen, hoogstambomen en groene buffers met streekeigen struiken. Alle invasieve plantensoorten werden verwijderd van het terrein.

Tot slot werden er nestkastjes geplaatst.